Total Commander - http://totalcmd.pl

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TotalCommander na USB + TweakTC
Autor Wiadomość
arecki Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 9
TotalCommander na USB + TweakTC
Witam

Korzystając z programu tc2usb skopiowawałem swojego TC na pendrive. Chciałbym mieć możliwość skorzystania w tym "portablowym" TC z TweakTC, jednak podczas uruchamiania dodatku pojawia się komunikat o braku możliwości zapisu w plikach wincmd.ini i wcx_ftp.ini. TweakTC uruchamia się, ale nie pozwala wprowadzać jakichkolwiek zmian. Gdy klikam na przycisk "ini" okazuje się, że wg TTC ww. pliki znajdują się w C:\Windows. Niestety nie mam uprawnień do tego folderu (komp służbowy).
Moje pytanie brzmi: czy mogę w jakiś sposób (np. w pliku TweakTC.ini) wpisać ręcznie ścieżki do wincmd.ini i wcx_ftp.ini? Ztcp to "zwykły" TC dane o lokalizacji tych plików przechowuje w rejestrze...

Pozdrawiam
2012-01-16 16:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
gral Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 383
RE: TotalCommander na USB + TweakTC
TweakTC obsługuje parametry /i= /f= w linii poleceń dla plików INI - składnia taka sama jak w przypadku TC.
2012-01-25 20:23
arecki Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 9
(2012-01-25 20:23)gral napisał(a):  TweakTC obsługuje parametry /i= /f= w linii poleceń dla plików INI - składnia taka sama jak w przypadku TC.
Wiem o tym, ale nie wiem co mam wpisać w tych parametrach. Tzn. jaka jest składnia i za co odpowiada /i= a za co /f=
Szukałem tej informacji, ale niewiele jest na temat TTC w necie. Kontakt z autorem rozszerzenia też odpada z tego co wyczytałem...
2012-01-26 13:46
gral Offline
Dużo pisze

Liczba postów: 383
/i= określa główny plik konfiguracyjny (najczęściej WINCMD.INI), a /f= plik konfiguracyjny FTP (WCX_FTP.INI).
Tak więc dla TweakTC uruchamianego z przenośnego TC możesz np.: utworzyć przycisk, pozycję w menu START, lub polecenie użytkownika i alias z następującą składnią:
(ścieżka)\TweakTC.exe /i=%COMMANDER_PATH%\WINCMD.INI /F=%COMMANDER_PATH%\WCX_FTP.INI
gdzie (ścieżka) powinna być względna.
2012-01-26 18:00
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Kontakt | http://totalcmd.pl | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS